Ротативки с прогресивни джакпотове

Прогресивни слот игриАко искате да спечелите голям джакпот, който да промени живота ви, прогресивните слот игри са вашият начин да го направите. Това е и единственият вид казино игри , които позволяват подобно нещо – няма как да умножите с хиляди пъти направения от вас залог чрез игра на блекджек или рулетка. Печалбите просто не е възможно да достигнат до такива висини.

Не такъв обаче е случаят с прогресивните ротативки. За разлика от традиционните слот машини, при които джакпотът е фиксирана сума, при прогресивните игри за джакпота се отделя част от всеки залог, като целият джакпот се изплаща на един играч, който има късмета да получи при завъртането определена и рядко срещана комбинация от символи.

С навлизането на онлайн казината, прогресивните джакпотове в интернет се превърнаха в истински хит сред играчите заради възможността да забогатеят с едно натискане на екрана.

Кои са най-популярните прогресивни джакпотове?

Wheel of Fortune е една от най-популярните прогресивни ротативки. Тя има няколко различни версии. Една от най-често срещаните версии е тази със залог от четвърт долар, която има стартов джакпот от 200 000 USD. Джакпотът в тази версия е стигал и до два милиона долара в миналото, но обикновено се печели някъде малко преди да достигне до един милион.

“Долар“ версията на Wheel of Fortune започва с джакпот от един милион долара, като не е необичайно джакпотът да достигне до пет милиона или повече. В някои случаи е достигал почти до десет милиона.

Elvis не е просто кралят на рока. Той е също и символ на класическата ротативка с това име. Играта започва с джакпот от 100 000 USD и струва само 25 цента на завъртане. Имайте предвид, че няма да можете да вземете джакпота, ако не направите максималния залог, който е в размер на 75 цента.

Като цяло, не ви препоръчваме да играете ротативките с прогресивен джакпот, ако нямате намерение да правите максималния залог, защото обикновено така нямате право да се борите за големия джакпот и се обезсмисля идеята на този тип слот игри.

Mega Moolah е изцяло онлайн-базирана ротативка с прогресивен джакпот, която е захранвана от софтуера на Microgaming. Прогресивният джакпот в тази игра често достига един милион долара или повече.

Като най-известна прогресивна ротативка може да се определи играта Megabucks на IGT, която е създадена още през 1986 г. В нея има няколко печалби за десетки милиони долари, като най-голямата е на софтуерен специалист от ЛА на стойност 39 000 000 USD. Покрай тази ротативка е и една от най-невероятните истории за късмет – Ед Шеруин печели джакпота от 4,6 млн. долара през 1989 г., а през 2005 г. – на 92-годишна възраст – той отново удря джакпота на Megabucks, този път за 21,1 млн. долара!

В момента на писането на тази статия, най-големият онлайн прогресивен джакпот е от играта Jackpot Giant на Playtech за малко над €7 млн., следван от Joker Millions на Yggdrasil за €5,1 млн.